Meest gestelde vragen

1. Hoe werkt een shampoobar?

Dat kan je hier uitgebreid vinden. Kort samengevat: maak je haren nat, maak de bar nat, wrijf deze tussen je handen, zeep je hoofdhuid spaarzaam in en spoel het goed uit! Leg de bar vervolgens op een zeephouder om deze te drogen. 

2. Hoe bewaar ik een Soopie shampoobar? En hoelang is zij houdbaar?

Een Soopie shampoobar bewaar je het beste op een zeephouder. Soopie is van nature zelfconserverend. Dit betekent dat ze heel erg lang houdbaar is. Let wel op, om dit te doen moet ze goed kunnen drogen. Op de verpakking moeten wij een ten minste houdbaar tot datum vermelden. Na deze datum kun je Soopie gewoon blijven gebruiken.

3. Waar kan ik een Soopie shampoobar kopen?

Dat kan hier bij ons in de webshop of bij een leuk verkooppunt van ons: Haar & Wonderwaar.

4. Moet ik kiezen voor de shampoobar met of zonder etherische oliën?

Die keuze is geheel aan jou. Etherische oliën zijn geheel natuurlijk, maar kunnen soms toch voor irritatie zorgen. Mocht je dus wel eens last hebben van een gevoelige hoofdhuid, kies dan voor een shampoobar zonder etherische oliën.

5. Ik heb last van build-up, jeuk en andere hoofdhuidproblemen. Werkt Soopie hier tegen?

Soopie kan hier zeker tegen werken zoals te lezen is bij meerdere reviews. Dit komt door onze milde, maar goede reiniging. Echter is het aan te raden als je Soopie gebruikt alleen je hoofdhuid in te zepen en deze vervolgens heel goed uit te spoelen. Soopie schuimt niet zoals andere shampoos dit doen waardoor je vaak meer gebruikt dan je nodig hebt. Dit is echter niet nodig.

6. Wat is de pH-waarde van de Soopie shampoobar?

De pH waarde van Soopie ligt tussen de 4.5 en 5. Meer over weten? Lees hier ons blog.

7. Is Soopie CG approved?

Wij als krullenkoppen samen met vele anderen vinden dat Soopie zeker krullen approved is. Echter zit er in Soopie wel een sulfaat maar deze is op basis van kokos en erg mild! Dus de keuze is aan jou. 

8. Moet ik na het gebruik van Soopie nog naspoelen met azijn?

Dit is met Soopie niet meer nodig! Door de neutrale pH waarde van Soopie rond de 4.5 - 5 is dit niet nodig. Lees er meer over in ons blog.

Andere vragen

9. Voor welke haarsoorten is de Soopie shampoo bar geschikt?

Soopie is geschikt voor iedere haarsoort. Van krullen tot stijl en alles er tussen in. Mocht je net iets meer verzorging nodig hebben dan alleen de shampoo bar? Bekijk dan onze pagina met de 3-step routine.

10. Kan ik de Soopie shampoo bar voor meer gebruiken dan mijn haar?

Dat kan zeker! Soopie kan je naast shampoo bar ook gebruiken als hand-, scheer-, gezichts-, en lichaamszeep. Wij hebben zelfs gehoord dat mensen er hun hond mee wassen! 

11. Waar kan ik een Soopie shampoo bar kopen?

Dat kan hier bij ons in de webshop! Momenteel heeft Soopie geen eigen winkel.

12. Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Dit kan zeker! Geef aan bij het afrekenen dat je jouw bestelling af wilt halen in Zeist en dan zien we je graag bij ons aan de voordeur. Let wel, we hebben geen fysieke winkel, dus helaas valt er niet lekker te shoppen. Online natuurlijk wel ;-)

11. Hoe gebruik ik het haarserum 5.5?

Dat is eigenlijk heel gemakkelijk. De uitleg daarover vind je onderaan deze pagina. 

12. Heb ik nog conditioner nodig?

Wat ons betreft niet! Heb je naast het gebruik van de shampoo bar behoefte aan meer verzorging? Gebruik dan lijnzaad water of ons haarserum