Een Henna Bar is een super natuurlijke haarkleuring speciaal ontwikkeld in vaste vorm en rijkelijk voorzien van krachtige Ayurvedische kruiden en vluchtige oliën. 

Eenmaal verwarmd veranderd de Bar in een smeuïge pasta die zeer makkelijk op het haar aan te brengen is.

De 'kleur moleculen' die zich in de henna bevinden zijn al geactiveerd, dus de Henna Bar is klaar voor gebruik!

Easy peasy te verdelen op je haar!


Download hier de gebruiksaanwijzingen van de Henna Bars!
PDF – 72,9 KB 203 downloads

Er zijn nogal wat meningen en ervaringen op het gebied van Henna.

Als je weet hoe je de Henna Bar toe moet passen dan wil je niets anders meer!

 

Het klopt dat er iets meer tijd gaat zitten in een Henna behandeling dan wanneer je met een chemische verf de haren kleurt. Maar je hebt aan de andere kant wel langer plezier van jouw Henna kleuring!

Het is namelijk zo dat wanneer je de henna poeder met een lichtzure oplossing mengt, de kleur niet vervaagd maar gedurende maanden steeds dieper wordt terwijl een chemische haarkleuring valer wordt naarmate de weken voorbij gaan.

Door de toevoeging van een natuurlijke zure oplossing in de Henna Bar wordt de kleur gefixeerd en kunnen de kleurmoleculen van de henna beter hechten aan de keratine van het haar. Hierdoor zal de kleur dieper worden naarmate de tijd verstrijkt!

 

Verschillende kleuren en nuances

 

Dacht jij dat je je haar alleen rood kon kleuren met henna? Mis! Behalve rood kan je – afhankelijk van je natuurlijke haarkleur - ook gaan voor donkerrood, koper, bruin, kastanjebruin, zwart, goudblond of asblond. Om de juiste tint te verkrijgen, worden verschillende soorten henna – Egyptische, Iraanse en Marokkaanse bijvoorbeeld - gemixt met andere gedroogde planten en kruiden. Als je je haar de eerste keer met de Henna Bar verft, is het niet perfect te voorspellen hoe de kleur er precies zal uitzien. Zodra je weet hoe het uitvalt in combinatie met jouw natuurlijke kleur en jouw haarstructuur, wordt het gemakkelijker om te spelen met nuances.

 

! Het is niet mogelijk om met de Henna Bar het haar lichter te maken, bijvoorbeeld om van brunette naar blondine te transformeren omdat de Henna Bars geen agressieve chemische bleekmiddelen bevatten die hiervoor nodig zijn. 

Ook hebben wij geen 'mahonie kleuren' in de collectie omdat er Sodium Picramate nodig is om de intens paars/rode kleur te krijgen. Sodium Picramate is een metaalzout en droogt de haren uit. Onze Henna Bars zijn 100% natuurlijk en plantaardig!

 


De voordelen van de Henna Bar als natuurlijke haarkleuring


De Henna Bar is een ongeëvenaarde conditioner voor het haar!

Het is waar wat er gezegd wordt over henna: het is gezond voor je haar. Het grote voordeel van een henna-kleuring is dat de structuur van je haar niet wordt aangetast, zoals bij een chemische kleuring. Dat zorgt ervoor dat je haar beter in conditie blijft. Meer nog: als je fijn, dun haar hebt, zorgt het laagje wat henna om de haarschacht creëert dat je haar voller en volumineuzer wordt. Henna heeft ook een licht samentrekkend effect op je haar, zodat je haarschubben dichter tegen elkaar gaan liggen. Dat zorgt ervoor dat je haar gladder aanvoelt en mooi gaat glanzen. 

 

De Henna Bar herstelt de zuur-base balans van de hoofdhuid 

en draagt daardoor bij aan het herstellen van beschadigd haar en hoofdhuid problemen zoals jeuk, roos en infecties door de verzorgende diepwerkende kruiden die in de Henna Bar zitten.

 

Soopie's Henna Bar bevordert de haargroei. 

Behalve herstellen en balanceren van haar en hoofdhuid, kan de Henna Bar ook helpen haaruitval te verminderen en de haargroei te stimuleren. Omdat het absoluut natuurlijk is en gecombineerd met de beste organische Ayurvedische kruiden, heeft het alleen maar positieve effecten op je haar en hoofdhuid, wat betekent dat je kunt genieten van jouw gezonde gekleurde haar zonder bijwerkingen. 

 

Met de Henna Bar kleur je en verzorg je je haar tegelijkertijd en daarom is deze Henna Bar voordeliger in gebruik dan chemische haarverf. 

Je hebt namelijk naast het gebruik van deze Bar als haarkleuring geen speciale, dure conditioner of glansmiddelen nodig om je gekleurde haar er mooi uit te laten zien. Wanneer je je haar echter met chemische haarverf kleurt, beschadig je je haar waardoor het breekbaar, dof en onhandelbaar kan worden en je allerlei dure verzorging- en styling producten moet gaan gebruiken om het goed te laten zitten en er mooi uit te laten zien. De Henna Bar is dus meer dan alleen maar een kleurtje in je haar; het is een allround verzorging product waarmee je je haar mooier en gezonder maakt. Verven met henna voorkomt tevens dat je haar dunner wordt, zoals met chemische haarverf helaas vaak op den duur het geval is.

Henna dringt door tot in in alle bovenste lagen van je haarschacht. De Lawsonia moleculen (die voor de kleur zorgen) vermengen zich met de keratine in je haar daarom is dit een permanente kleurmethode. 

Daarnaast heeft het doordringen van de henna-moleculen in de bovenste lagen van je haarschacht een paar leuke effecten; je haar wordt voller, gladder en zacht als zijde en je krijgt de meest prachtige kleurnuances!.


Duurzaam en eerlijk product...

 

De henna-, Indigo- en Cassiaplant is GOED voor de bodem, en geven boeren in marginale gebieden een geldelijk gewas als al hun andere gewassen het laten afweten. 

 

Henna is een kleine boom, en blijft vele jaren productief  zonder dat er geploegd of opnieuw ingezaaid hoeft te worden. Het houdt de kwetsbare droge grond op zijn plaats en draagt bij aan het behoud van productieve landbouwgrond. Henna verdraagt ook bodems die verzilt zijn door eerdere irrigatie. Heter, droger weer, met langdurige droogtes zijn gunstig voor henna van hoge kwaliteit. Voor de groei van de Henna plant worden geen pesticiden gebruikt.

Stap over op Henna Bars om je gezondheid te koesteren en om landbouwgrond te sparen!