Levend wondertje

Ware schoonheid zit van binnen en dat is dan ook waar je beauty-haar-routine eigenlijk zou moeten starten.

Naast het drinken van voldoende water en gezond eten, kun je je haardos ook een handje helpen door het gebruiken van...biergist!

 

Ik zweer bij biergist!

Het werkt zichtbaar positief op mijn haar, nagels en huid en het is een betaalbaar supplement.

Biergist, dat je in de vorm van tabletten, capsules of poeder in kan nemen, heeft vele voordelen voor het lichaam, maar allereerst bespreek ik het profijt van biergist voor het haar, later in dit stuk beschrijf ik wat het nog meer doet, want het doet veel goede dingen!

 

Biergist laat je haar sneller groeien

 

Droom je van lang, sterk en vol haar? Lees dan vooral door!

Zoals gezegd bestaat biergist uit gedroogde gistcellen die microscopische schimmels bevatten. In deze schimmels zit een schat aan vitaminen, mineralen en aminozuren die de aanmaak van keratine bevorderen. Keratine is een proteïne die het belangrijkste bestanddeel van ons haar

(en ook onze nagels) vormt. Daarom is de vorming van keratine dus essentieel voor de groei van je haar. Een kuur van enkele maanden met biergist kan er dus voor zorgen dat je haar een paar centimeter extra aangroeit!

 

Een biergistkuur vergt wel enigszins geduld en discipline.

Een dergelijke kuur voor je haar duurt tussen 4 en 12 weken. Als je elke dag braaf de aangegeven hoeveelheid tabletten bij de maaltijden inneemt, merk je pas vanaf één maand de positieve uitwerking van de kuur!

 

Biergist maakt je haar sterker

Biergist maakt het haar ook mooier en sterker. Omdat het de synthese van keratine bevordert, kan het je haar beschermen tegen ultraviolet-stralen en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Je haar zal minder snel breken en opnieuw veerkrachtig en sterk worden.

 

Biergist bestrijdt haaruitval

Een kuur met biergist kan haaruitval aanzienlijk verminderen en haaruitdunning bestrijden, dankzij de vitamine B (1, 2 en 9) die de cellen vernieuwt en zo bijdraagt tot nieuwe haargroei.

 

Haaruitval kan een natuurlijke oorzaak hebben en seizoensgebonden zijn (het komt vooral in de herfst voor), maar het kan ook wijzen op een probleem, zoals te veel stress, hormonen, ongezond eten etc.

Maar ook hier kan biergist je een handje helpen; biergist kan namelijk bijdragen aan het voorkomen van psychische klachten zoals: slapeloosheid, depressie, nervositeit en moeheid én het zorgt voor de nodige gezonde voedingsstoffen, alhoewel een supplement natuurlijk nooit de plaats in moet nemen van gezonde voeding.

 

Het leeft!

Wees niet al te verbaasd als ik je vertel dat dit supplement eigenlijk een schimmel is. 

De vele gezondheidsvoordelen van deze schimmel zijn al sinds de oudheid bekend.

Biergist ontstaat tijdens een fermentatieproces, waarbij er een bestanddeel geproduceerd wordt, een stof rijk aan een verscheidenheid aan proteïnen, vitamines en mineralen.

 

Biergist ontstaat als bijproduct tijdens de afbraak van gerst, een gedroogde versie van de schimmel bekend als Saccharomyces cerevisiae ( betekend zoiets als ´van suiker levende gisten´) of bakkersgist, brouwersgist of biergist.

Biergistcellen zijn in feite levende plantaardige organismen die niet groter zijn dan één cel.

Vaak wordt voor het maken van biergistpillen deze cellen gedroogd waardoor ze doodgaan.

Het gist wordt vervolgens gereinigd om de sterke, bittere smaak ervan te verwijderen en verliest hierdoor iets van zijn gezondheids-bevorderende kwaliteiten.

De supplementen die je op de planken in je favoriete drogist vindt, zijn dus iets minder krachtig dan de vers geproduceerde onbewerkte gist dat ontstaat tijdens het bierbrouwproces.

 

 

Daarom is het een beter idee om op zoek te gaan naar het “levende product” dat nog niet geraffineerd is of door het reinigingsproces gegaan is.

Het beste 'levende' biergist koop ik hier

 

 

 

Biergist bevat veel voedingsstoffen die belangrijk zijn voor gezond haar. Het bevat de B-vitamines biotine, riboflavine, thiamine, niacine, pantotheenzuur, pyridoxine en foliumzuur. Het is ook een bron van selenium. Al deze voedingsstoffen dragen bij aan de gezondheid van het haar en lichaam. Er zijn vele manieren om deze voedingsbom in je dieet op te nemen.

Wanneer je het in poedervorm inneemt kun je het in je smoothie, de soep, over je salade, door je groenten en pasta mengen en noem maar op! Als je voor de tabletvorm kiest, zorg er dan voor dat je deze consequent inneemt.

Reactie plaatsen

Reacties

Carin Coenen
3 jaar geleden

Beste,

Enkele weken geleden heb ik een aantal artikelen besteld i.v.m. Hoofdhuidproblemen.
Vrij plotseling gekomen, ik vermoed als gevolg van o.a. Haarverf. Het lijkt effect te hebben!

Echter, mijn haar niet meer laten verfven is voor mij (nog😉) geen optie. Ik zag op de andere site Henna Bars ( van Soopie ), deze zijn uitverkocht.
Graag advies, komt de Henna weer te koop?
Of is er andere natuurlijke haarverf die kan worden aanbevolen?
De diagnose is seborrhoïsch eczeem, de geadviseerde behandeling is lotion met corticosteroïden.
Ik zou graag op een natuurlijke manier de oorzaak van dit probleem aanpakken i.p.v. met hormonen de symptomen bestrijden.
Graag jullie advies.
Met hartelijke groeten, Carin.