Slechte conditie...

Heb jij ook het gevoel dat jouw haar niet zonder conditioner kan...?

Het liefst gebruik je net even een kloddertje meer dan de vorige keer?

Vol verbazing wordt regelmatig gevraagd waarom wij bij Soopie het gebruik van haar conditioners over het algemeen afraden omdat er wordt gedacht dat het goed is voor je haar en dat het haar er gezonder van wordt.

" Mijn haar heeft het écht nodig! Kán gewoon niet zonder"

 

Het klopt dat het voor jou kan voelen alsof jouw haar de behoefte heeft aan een conditioner als je dit gewend bent te gebruiken.

Het komt hoofdzakelijk door de ingrediënten in dit product dat jij denkt niet meer zonder te kunnen. Want de ingrediënten in een conditioner zorgen ervoor dat jouw haar lijkt alsof het er gezond uitziet.

Door het gebruik van chemische conditioner wordt de kwaliteit van het haar en hoofdhuid er echter niet beter van.

Ik wil hier graag duidelijkheid in brengen.


Conditioners doen vaak meer kwaad dan goed


Haarproducenten gebruiken verschillende verzachtende middelen en bevochtigingsmiddelen om het haar gladder en meer gehydrateerd te laten lijken.

 

Sommige ingrediënten in conditioners vormen een barrière om de haarschacht, die voorkomt dat er water in of uit het haar komt. Omdat beschadigd haar bijzonder zwak is als het nat is, moet het zich kunnen ontdoen van het overtollige water in de cortex. Producten die het haar op deze manier afsluiten, houden het haar in een zwakkere staat.

 

De aanwezige Glycerine of Glycol in conditioners bijvoorbeeld trekt vocht uit de omgeving. Dat is nou eenmaal de eigenschap van deze grondstof. Maar wanneer je je in een droge omgeving bevind en de Glycerine geen vocht kan onttrekken uit deze omgeving, trekt dit spulletje het vocht uit het haar.

 

Dan heb je de Siliconen, deze maskeren haarschade door het oppervlak van het haar op te vullen en glad te strijken met een gladde laag. Ook dit ingrediënt remt de doorgang van vocht in en uit het haar. Als het zich opbouwt, werkt het op dezelfde manier als talg en trekt het vuil en dode huidcellen aan.

 

Regelmatig gebruik van conditioners kan het haar zwak en kwetsbaar maken, omdat dit product het haar dicht laat slibben. Rijke romige conditioners kunnen ook chemicaliën bevatten die allergische reacties op de hoofdhuid en de huid veroorzaken. Het is bijvoorbeeld bekend dat sulfaten in conditioners dergelijke reacties veroorzaken op de gevoelige huid.

 

In veel gevallen van haaruitval kan de oorzaak liggen in verstopte poriën van de hoofdhuid door ophoping van de conditioner.

Gebruik van conditioners kan tevens leiden tot roos en aanverwante aandoeningen.

 


Bestaat er een alternatief dan...?

 

Jazeker! Naast het gebruik van lijnzaadwater wat we bij Soopie altijd adviseren, kun je meer doen om jouw haren extra te voeden, te ontklitten en af te laten kicken van de chemische conditioners!

Trek je keukenkastje maar open!!

 

Onderstaande haarspoelingen zijn rijk aan voedingsstoffen die je haar helpen voeden, hydrateren en ontklitten.

Onderstaande haarspoelingen helpen de talgproductie in balans te brengen, wat helpt om problemen zoals vetheid, roos en haaruitval aan te pakken en zorgen ervoor dat de haarschubben mooi sluiten.
Haarspoelingen helpen je haar te laten glanzen en de haarzakjes te ontstoppen. Dit maakt het haar glad, sterk en zijdezacht.

Na het wassen over het haar verdelen, een paar minuten in laten trekken en naspoelen met koud water.

APPELAZIJN SPOELING:

Dit heb je nodig:

250 ml gedestilleerd water

1 theelepel biologische appelazijn

Dit kun je in een plantenspuit doen en over het haar besproeien of in een fles en het over je hoofd gieten. Dit doe je na het wassen. Laat even intrekken en uitspoelen met koud water.

 

ALOE VERA SPOELING:

Dit heb je nodig:
2 el zuivere aloë vera gel
2 kopjes gedestilleerd water

Zo doe je het:

Meng de aloë vera gel en het water samen in een pot of fles en schud door elkaar. 

Hoe vaak?
Zo vaak je wilt.

Waarom?
Aloë Vera helpt je haar te conditioneren, waardoor het glad en zijdeachtig wordt. Het heeft ook anti-bacteriele eigenschappen die de gezondheid van de hoofdhuid stimuleren.

___

CITROEN SPOELING:

Dit heb je nodig:

1 el citroensap
2 kopjes gedestilleerd water
Zo doe je het:
Het enige wat je hoeft te doen is het citroensap te verdunnen met 2 koppen water en in een pot of fles mengen..

Hoe vaak?
Je kunt deze spoeling om de één of twee weken gebruiken.

Waarom?
Citroen helpt de haargroei te stimuleren, de haarschubben te sluiten en tegelijkertijd de olieproductie in balans te brengen. Het rijke gehalte aan vitamine C verhoogt de collageen-productie, waardoor het haar sneller groeit.

___

ZWARTE THEE SPOELING:

Dit heb je nodig:
2-3 theezakjes zwarte thee
2 kopjes gedestilleerd water.
Zo doe je het:
Kook 2 koppen water en laat de theezakjes in het water weken. Laat het een paar uur trekken tot de thee volledig is afgekoeld.

Hoe vaak?
Gebruik deze spoeling één keer per week.

Waarom?
Dit is een geweldige haarspoeling voor het gladder maken van je haar, het verminderen van haaruitval en het stimuleren van een gezonde haargroei. Aangezien zwarte thee een rijke bron van cafeïne is, helpt het de productie van DHT te blokkeren, wat op zijn beurt de haaruitval tegengaat. Het helpt ook de haarkleur intensiever te maken. 

___


Naast het gebruik van de haarspoelingen kun je ook nog de lijnzaad Leave In gebruiken. 

Reactie plaatsen

Reacties

Helen
4 jaar geleden

Is het zo dat je kokosolie kunt toevoegen aan je lijnzaad gel voor extra glans?

Sophie van SOOPIE
4 jaar geleden

Hoi Helen, Ik heb dit nog nooit geprobeerd. Het is natuurlijk zo dat kokosolie stolt als de temperatuur onder de 23 graden komt en het lijnzaadwater moet je in de koeling bewaren. Zou dus niet weten hoe dit te combineren. Wat je kunt doen voor extra glans is na het opbrengen van het lijnzaadwater, drie druppels Haar Serum 5.5 verdelen over de handpalmen en over je haar verdelen. Hiervan gaat het haar prachtig glanzen!

Eileen
2 jaar geleden

Hoi Sophie,
Hoelang laat je de sloelingen in je haar en spoel je 't uit met koud water?