Slaap lekker...!

Hoe zou je het vinden wanneer jouw nachtrust zowel een beauty-sleep zou worden als een mind ease...?

Klinkt goed, toch?!

Je hebt vast wel ergens gehoord of gelezen over het slapen op een zijden kussen en wat dit doet met je haren en je huid?

Dat dit o.a. zorgt voor minder breken van je haar, dat je haar gladder wordt en niet meer pluizig en/of statisch is en - vooral voor de krullenkopjes onder ons - dat het je krullen in optimale vorm en conditie houdt?!

Om maar niet te zwijgen over de voordelen van zijde voor de huid;

Door te slapen op een zijden kussensloop wordt de huid gehydrateerd en het is antiseptisch. Het zou zelfs permanente rimpels voorkomen die kunnen ontstaan als je op een andere stof ( bijv. katoen)zou slapen. 

 

Ideaal toch zo'n zijden kussen?

 

Er kleven echter wel wat nadelen aan zijden bedtextiel.....om er een paar te noemen: het is kostbaar, kwetsbaar (het wordt aangeraden om het chemisch te reinigen), het wordt lelijk in het gebruik en er worden duizenden levende zijderupsen in kokend water gegooid* om stof voor één kussensloop te produceren. OEPS!

* wil je meer lezen over de productie van zijde, kijk dan eens hier.

 

Lopen de rillingen al over je rug? Precies! Dat had ik ook en vond bovenstaande redenen voldoende om op zoek te gaan naar een goed alternatief!

Want uiteraard wil ook ík slapend mooier worden, maar uiteraard niet ten koste van de beestjes, het milieu en mijn portemonnee.

Sterker nog, dit zou mij juist slapeloze nachten opleveren en daar wordt ik niet bepaald mooier van...

 

BEST OF BOTH WORLDS!

Na een tijdrovende research heb ik het perfecte alternatief gevonden! Zeg ik alternatief...? Dit is in alle opzichten zelfs veel beter dan zijde!!

Ik heb een eenvoudige, duurzame en diervriendelijke manier gevonden om te investeren in de gezondheid en het uiterlijk van onze huid en haar.

Hier is geen zijderups aan te pas gekomen! Het is net zo zacht als zijde en beresterk! Makkelijk in onderhoud, zeer betaalbaar, het blijft als nieuw en het is ook nog eens milieuvriendelijk!

 

Ik heb het hier over...BAMBOE!!

 

 

Oké, mooi dat bamboe dus zacht is, diervriendelijk, sterk en goedkoop, maar werkt het ook zo wonderlijk op huid en haar als zijde?

 

Jazeker!!

Wil je zorgen voor stralend en sterk haar, zonder klitten, gebroken en gespleten punten? Slaap dan op een bamboe kussensloop. Je merkt meteen dat je zonder pluizend of statisch haar wakker wordt en dat je haar minder snel vet is. Dankzij de natuurlijke aminozuren van bamboe zorg je automatisch voor een gehydrateerde hoofdhuid door er simpelweg op te slapen.

Dit prachtige product is zijdezacht en zorgt dat je 's morgens wakker wordt met frisse glanzende lokken.

Bamboe is van nature hypo-allergeen, anti-allergisch en het reguleert de talgproductie.

Door te kiezen voor bamboe kun je klachten zoals een gevoelige huid, eczeem, psoriasis, couperose, acne, puistjes en onzuiverheden verminderen.


Slaap op een 100% bamboe kussensloop en…

☾ voorkom gespleten en gebroken haar
☾ ga haaruitval, klitten en pluizend haar tegen
☾ profiteer op een natuurlijke manier van een gehydrateerde hoofdhuid en haar
☾ geef je haar een betere groeikans
☾ geef je haar meer veerkracht, je haar zit ‘s ochtends nog steeds goed in model
☾ reguleer je talgproductie en zorg voor vermindering van vet haar
☾ profiteer van de anti–statische werking van bamboe

☾ zorg op een natuurlijke manier voor een gehydrateerde huid
☾ ga 'nachtzweten' tegen; bamboe reguleert warmte en voorkomt hitte
☾ minimaliseer je talgproductie; minder puistjes, acne en andere onzuiverheden
☾ ontdek dat ieder huidtype ervan profiteert, bamboe is 100% hypo-allergeen
☾ verlicht klachten bij o.a. een gevoelige huid, eczeem, psoriasis, couperose en een beschadigde huid (bijvoorbeeld brandwonden) doordat bamboe antibacterieel is en zijdezacht.


DUURZAAM

Bamboe heeft alleen zonlicht en regenwater nodig om te groeien, waardoor een duur irrigatiesysteem niet nodig is. Bovendien wordt het overtollige regenwater opgevangen dmv een drainage-systeem, om tijdens drogere periodes meerdere malen opnieuw gebruikt te worden. Bamboe heeft de goede eigenschap dat het niet her-beplant hoeft te worden, omdat er nieuwe planten groeien uit de wortels onder de grond. Daarnaast zorgt bamboe voor meer absorptie van koolstofdioxide uit de lucht en produceert ongeveer 30% meer zuurstof dan reguliere bomen. Verder blijven de wortels na het oogsten van de plant intact, waardoor er minder gevaar is voor bodemerosie. De productieopbrengst van bamboe is 10x zo groot in vergelijking met katoen, op basis van hetzelfde landoppervlak. Dit betekent dat er dus minder grond nodig is om bamboe te verbouwen.

Doordat bamboe een sterke grassoort is zijn er geen pesticiden en insecticiden nodig en blijven deze dus niet achter in de vezel. 

 

Voor veel soorten traditioneel textiel in hoofdkussens, katoen bijvoorbeeld, is een enorme plens water nodig. Om 1 kilo katoen te produceren, wordt zo'n 10.000 liter water verspild. Bamboe groeit heel hard (tot 1 meter per dag), op een natuurlijke wijze, helemaal zonder kunstmatige bewatering.


LET OP!

Wanneer je bamboe bedtextiel wilt aanschaffen wees er dan alert op dat het daadwerkelijk om 100% bamboe gaat!

De meeste verkooppunten claimen bamboe kussenslopen/ bedtextiel te verkopen, maar als je doorvraagt of doorklikt op productinformatie, zijn de bamboe vezels vaak gecombineerd met katoen of zelfs synthetische vezels!


De bamboe kussenslopen van Soopie zijn gemaakt van 100% biologische bamboe. Het is vegan, natuurlijk, milieuvriendelijk en het wordt zonder chemische of synthetische middelen geproduceerd. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.