Kan het ook anders...?

Zwanger, overgang, stress, leeftijd, teveel chemicaliën;

allemaal oorzaken van een problematische hoofdhuid, haaruitval, slecht groeiend  haar en breekbare lokken.

Vaak begint het al na je 30ste; je haar wordt futlozer, lijkt niet meer te groeien, het wordt droger en je moet steeds meer verzorgingsproducten aan je haar toevoegen wil het er een béétje gezond uitzien. De oorzaken zijn vaak bekend; krultang, stijltang, chemische verf, hormonen.

Ik had op een gegeven moment óveral potten gels en crèmes staan voor nood en die nood was er bijna elk moment van de dag. Het klimaat (te droog of te vochtig) stress periode, de boel op kleur brengen of de maandelijkse cyclus. 

En dan moeten al die hulpmiddelen die je op je haar smeert (die werken als een soort lijm op je hoofd om de boel een beetje in toom te houden) er ook nog uitgewassen worden anders krijg je een 'build-up' van product-op-product-op-product, met weer als gevolg dat het haar dof wordt en slierterig. Dit wíl je niet, dus dan maar weer een lekkere stevige shampoo ertegenaan!

 

Nachtmerrie...!

Tótdat je steeds meer haren en witte schilfers in de borstel, wasbak en op je zwarte shirt vindt.....Je hoofdhuid is aan het protesteren en raakt uitgeput, de talgproductie draait overuren en de doorbloeding van de eens zo enthousiast werkende haarzakjes is gestagneerd. 

Je beseft dat je beland bent in de bekende vicieuze cirkel...Wat nu? Kan iemand mij wakker maken uit deze nachtmerrie? Help!

Nu is het tijd om actie te ondernemen!

Bovenstaande problematiek is de reden dat ik Soopie ben gaan ontwikkelen. En ik ben blij!

Kijk naar de eerste foto hieronder, genomen in november 2019, de tweede foto maart 2020

Dít is wat je moet doen!

Zorg dat de doorbloeding van je hoofdhuid weer op gang komt, wees lief voor je hoofdhuid en begin jouw lokken eens te verzorgen zoals het bedoeld is: natuurlijk!

Allereerst mieter je elk reinigings- en verzorgingsproduct naar het chemisch afval (want daar hoort het) en investeer in natuurlijke producten die werken op een milde maar effectieve manier. 

Geef jouw hoofdhuid een paar keer per week eens een massage met je hoofd naar beneden hangend om de doorbloeding op gang te brengen, was je haren niet vaker dan absoluut noodzakelijk en spoel tussen de wasbeurten eens met gewoon water om de talgproductie rust te gunnen. 

Vind je het nodig dat jouw haren op kleur gebracht worden, ga dan naar een natuurkapper en vraag om een henna-kleuring. Henna is er in tientallen kleuren en is tevens een weldadig masker voor je haar. Een win-win behandeling dus.

Wees lief voor je haren en je zult beloond worden met stralende lokken!

 

Optimale verwennerij!

 

Omdat Soopie gelooft in de werkzaamheid van pure ingrediënten uit de natuur hebben we, naast een natuurlijke shampoo bar, een volledig natuurlijk haarserum ontwikkeld met een unieke samenstelling die 100% organisch is en alleen maar actieve ingrediënten bevat die écht werken!

De voedende oliën, plant-extracten en kruiden van dit serum dragen bij aan het beste haar van je leven. Doordat dit haarserum diep in de vezel komt, wordt het haar zo goed mogelijk beschermd, gevoed, verbeterd en verfijnd.

Of je nu plat, krullend, droog, vet of pluizig haar hebt: met 5.5 Haarserum zorg je pas echt goed voor je haar. 

 

We hebben dit effectieve haarserum 5.5 genoemd omdat het 5 zeer krachtig werkende ingrediënten bevat voor 5 x beter haar;

1 - gezonde hoofdhuid

2 - herstelt beschadigd haar

3 - maakt je haar voller

4 - bevordert de haargroei

5 - gaat haaruitval tegen 

 

Haarserum 5.5 bevat:

1 Avocado olie*

 Hydrateert droog en beschadigd haar. Het is een lichte olie die snel en gemakkelijk wordt geabsorbeerd door het haar en de hoofdhuid. Avocado olie bevat veel voedingsstoffen zoals vit A, B, D, E, eiwitten, aminozuren, ijzer, koper, magnesium en foliumzuur.

Al deze voedingsstoffen zijn gunstig voor het voeden van het haar en het bevorderen van de haargroei.

2 Paardenstaart (ook wel Heermoes genoemd)*

Het hoofdbestanddeel in deze bijzondere oerplant is Silicium en essentieel voor de vorming van bouwstenen (eiwitten) in het haar. Dit helpt bij het herstel van beschadigd haarweefsel langs de schacht en stimuleert nieuwe groei.

De overige voedingsstoffen in paardenstaart zorgen voor totale voeding van het haar waardoor het dikker en glanzender wordt en biedt bescherming tegen verschillende haarproblemen en hoofdhuid aandoeningen.

Silicium heeft een diepgaand effect op dunner wordend haar, en het voegt glans toe aan doffe lokken. Omdat Paardenstaart zoveel Silicium bevat, is het geen wonder dat het vaak in haarverzorgings-producten verwerkt wordt.

 

3 Brandnetel* 

Staat bekend om haar stimulerend effect op de haargroei en om haaruitval te bestrijden. Het is ook het ideale kruid voor het zuiveren van de hoofdhuid met haar rijkdom aan sporenelementen. Voorkomt ook roos-vorming en een jeukende, gevoelige hoofdhuid.

Brandnetel zorgt voor een versterkend effect op elke hoofdhuid!

4 Pure Cafeïne

Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat cafeïne de haarfollikels (haarzakjes) stimuleren  waardoor de haargroei dus een enorme boost krijgt. Er groeit niet alleen meer haar – dit is vooral het geval als er sprake is van ‘slapende’ haarfollikels -, maar het haar groeit ook sneller en voor een langere tijd voordat het uitvalt.

5 Rozemarijn*

Deze heerlijk ruikende plant heeft antiseptische, genezende en stimulerende eigenschappen voor de hoofdhuid en gaat haaruitval tegen. Doordat Rozemarijn de hoofdhuid goed doorbloedt, stimuleert dit kruid tevens de haargroei.

* van biologische oorsprong


Dit is 'em!

Gebruikersadvies:

Goed schudden voor gebruik.

5.5 Haar Serum op het droge haar toepassen voor verzorging van hoofdhuid en haar:

Verdeel drie druppels over de vingertoppen en masseer je hoofdhuid 2-3 minuten.

Doe dit het liefst met het hoofd naar beneden hangend om de doorbloeding van de hoofdhuid extra te stimuleren.

Hierna 1 druppel ( 2druppels bij lang haar) over de handpalmen verdelen en in de puntjes van het haar aanbrengen.

Doe dit de eerste week elke avond, daarna 1 à 2 x in de week. 5.5

 

Haar Serum op nat haar aanbrengen:

Na het wassen 2-3 druppels over de handpalmen verdelen en in het haar strijken.

Niet uitspoelen. 

 

5.5 Haar Serum gebruiken in combinatie met lijnzaadwater:

Haren rijkelijk besproeien met lijnzaadwater.

Strijk nu met de handpalmen over de haren, van boven naar beneden.

Breng nu 2-3 druppels Haarserum aan op de handpalmen en verdeel dit over het haar,

wederom met strijkbewegingen van boven naar onder.

Bij stijl haar kun je de haren nu eventueel kammen of borstelen,

in het geval van krullen NIET kammen of borstelen maar de krullen erin knijpen.

Vervolgens aan de lucht laten drogen. Je merkt dat er een ‘cast’ ontstaat. Dit is een hard laagje.

Wanneer de haren droog zijn knijp je de cast eruit.

De krullen zijn weer fris, glanzend en veerkrachtig!

 

 

Verkrijgbaar in de shop

 

Soopie Haarserum -5.5- maakt het haar niet vet of zwaar, mits je je aan de aanbevolen hoeveelheid houdt.

Het is ook nog eens super zuinig in gebruik!


Reactie plaatsen

Reacties

Tamara
3 jaar geleden

Hoi,
Ik heb heel veel heermoes in de tuin.Is het mogelijk om hier een soort "thee" ( haarwater) van te trekken en hier je haren mee te spoelen? Zoja,hoe vaak zou je dit mogen doen?
Bedankt alvast voor je reactie