Zure appel...

Appelazijn als conditioner voor je haar of als smaakversterker in je sla...

Appelazijn spoeling

Op google vind je vrijwel geen negatieve reviews over het gebruik van appelcider azijn voor je haar. Dat komt omdat het daadwerkelijk  een magisch elixer lijkt te zijn!

Je haar wordt zacht, het glanst als nooit tevoren en ach, die penetrante geur verdwijnt wel wanneer je haar opdroogt.

Doe wel even een schietgebedje dat het niet gaat regenen want dan dringt de zure bocht je neusgaten weer binnen.

 

Wat de meeste appelazijn gebruikers zullen merken is dat je lokken na tijdje andere vormen aan beginnen te nemen.....

Ken je het gevoel en geluid van gedroogde bladeren die je in je handen fijnknijpt? Nou, dat dus...

En dan is het enthousiasme al snel afgenomen zo ook de drang om dit te delen op google.

Vandaar alleen maar 'joepie' recensies op je beeldscherm over het gebruik van dit gefermenteerde goedje.

 

Dermatologen zijn minder enthousiast over deze zuuroplossing en bij deze specialisten zul je goed onderbouwde redenen en adviezen kunnen inwinnen waaruit je jouw mening kunt trekken.

 

Nu wil ik je niet vermoeien met saai vakjargon en bronvermeldingen  maar wil je graag wijzen op gezond verstand en persoonlijke ervaring;

 

CHRONISCHE PANNENKOEK

Iedereen die mij kent wéét dat ik 'drama-haar' heb en bijna mijn hele leven-wat uit meer dan een halve eeuw bestaat-al in oorlog ben geweest met mijn haar. Ik heb dan ook alles geprobeerd; van de meest luxueuze producten tot en met wassen met alleen maar water en alles wat daartussenin zit!

En ja, ook ik heb een periode met appelazijn gespoeld. Dat moest ook wel want ik wilde het op een natuurlijke manier oplossen en het gebruik van haarzepen uitproberen. Maar de standaard haarzepen laten een dof, zwaar en slierterig effect achter in je haren als je niet naspoelt met een zuur-oplossing. Appelazijn in dit geval.

Vol goede moed begon ik aan mijn haarzeep-met-azijn  avontuur en was de eerste weken echt enthousiast. Toen het minder leek te gaan met mijn haar -er ontstond een soort chronische pannenkoek bij mijn kruin-kreeg ik het advies om vooral door te zetten, hier moest ik even doorheen...

Toen ik op een gegeven moment afgebroken stukjes haar in de wasbak zag liggen na het kammen en een flinke struik in mijn haarborstel vond besloot ik om deze methode niet meer te gebruiken! Mijn arme haren!!! Droog, geen krullen meer, doffe vale kleur en sterk verminderd in aantal.

 

Iedereen die weleens citroensap op zijn haar heeft aangebracht ( vroeger was dat dé manier om je haar te laten bleken) kan je vertellen dat zure oplossingen je haar na verloop van tijd lichter, droger en brozer zullen maken. Gebruik je een zure oplossing in zwart haar, dan zal het oranje verkleuren door bleking.

Hallo suikerspin!

 

Misschien weet je ook al dat je haar van nature bestaat uit proteïne, ook bekend als eiwitten. Het heeft dus o.a. proteïne nodig om goed te kunnen groeien, te glanzen en sterk te blijven.  Nu wil het geval dat juist appelazijn in bijvoorbeeld voeding wordt gebruikt om eiwitten af te breken....

In het ergste geval kan het bij een verkeerde mengverhouding met water zelfs je hoofdhuid verbranden....

 

Gebruik je een doorsnee haarzeep? Dan zul je met appelazijn moeten naspoelen wil je de residuen en zeepresten verwijderen.

Geen haar op mijn hoofd!

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.