Zure appel...

Appelazijn als conditioner voor je haar of als smaakversterker in je sla...

Appelazijn spoeling

Op google vind je vrijwel geen negatieve reviews over het gebruik van appelcider azijn voor je haar. Dat komt omdat het daadwerkelijk  een magisch elixer lijkt te zijn!

Je haar wordt zacht, het glanst als nooit tevoren en ach, die penetrante geur verdwijnt wel wanneer je haar opdroogt.

Doe wel even een schietgebedje dat het niet gaat regenen want dan dringt de zure bocht je neusgaten weer binnen.

 

Dermatologen zijn minder enthousiast over deze zuuroplossing en bij deze specialisten zul je goed onderbouwde redenen en adviezen kunnen inwinnen waaruit je jouw mening kunt trekken.

 

Nu wil ik je niet vermoeien met saai vakjargon en bronvermeldingen  maar wil je graag wijzen op gezond verstand en persoonlijke ervaring;

 

CHRONISCHE PANNENKOEK

Iedereen die mij kent wéét dat ik 'drama-haar' heb en bijna mijn hele leven-wat uit meer dan een halve eeuw bestaat-al in oorlog ben geweest met mijn haar. Ik heb dan ook alles geprobeerd; van de meest luxueuze producten tot en met wassen met alleen maar water en alles wat daartussenin zit!

En ja, ook ik heb een periode met appelazijn gespoeld. Dat moest ook wel want ik wilde het op een natuurlijke manier oplossen en het gebruik van haarzepen uitproberen. Maar de standaard haarzepen laten een dof, zwaar en slierterig effect achter in je haren als je niet naspoelt met een zuur-oplossing. Appelazijn in dit geval.

Vol goede moed begon ik aan mijn haarzeep-met-azijn  avontuur en was de eerste weken echt enthousiast. Toen het minder leek te gaan met mijn haar -er ontstond een soort chronische pannenkoek bij mijn kruin-kreeg ik het advies om vooral door te zetten, hier moest ik even doorheen...

Toen ik op een gegeven moment afgebroken stukjes haar in de wasbak zag liggen na het kammen en een flinke struik in mijn haarborstel vond besloot ik om deze methode niet meer te gebruiken! Mijn arme haren!!! Droog, geen krullen meer, doffe vale kleur en sterk verminderd in aantal.

 

Misschien weet je ook al dat je haar van nature bestaat uit proteïne, ook bekend als eiwitten. Het heeft dus o.a. proteïne nodig om goed te kunnen groeien, te glanzen en sterk te blijven.  Nu wil het geval dat juist appelazijn in bijvoorbeeld voeding wordt gebruikt om eiwitten af te breken....

 

Het advies: wil je na het lezen van dit Blog toch een conditioner maken van Appel azijn, maak de appelazijn mix dan niet te sterk, zorg voor de juiste verhouding!

 

Appelazijn kan prima werken als conditioner en/of om build-up te verwijderen uit het haar, maar zorg dat je de juiste verhouding gebruikt, anders kan het wel eens een trieste afloop hebben voor je haarbos.

 

Het juiste en veilige recept:

 

250 ml gedestilleerd water

1 theelepel biologische appelazijn

 

Dit kun je in een plantenspuit doen en over het haar besproeien of in een fles en het over je hoofd gieten. Dit doe je na het wassen. Laat even intrekken en uitspoelen met koud water.

 

Als laatste; gebruik je de Shampoo Bar van Soopie dan heb je GEEN appelazijn spoeling nodig!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.